Jongens steken chirolokalen in Merksem in brand

Print
Merksem - Twee jongens van 13 en een van 12 jaar oud hebben zaterdagavond brand gesticht in de lokalen van de Chiro aan de Merksemheidelaan in Merksem.
De schade aan de lokalen is aanzienlijk. De drie jongens werden opgepakt. Volgens de politie wijst alles erop dat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek gaat en was het niet echt hun bedoeling om brand te stichten.

De jongeren waren al de hele dag met een aansteker aan het experimenteren. Rond 13 uur hadden ze een vogelverschrikker in brand gestoken in de voortuin van een huis aan de Van Praetlei.

Resultaat: drie poppen die in de voortuin stonden, gingen in vlammen op, met nog wat schade aan een rozelaar en twee sierbeeldjes. Een vrouw die toevallig voorbijkwam, bluste de brand met water uit een regenton. De boefjes waren toen al gaan lopen.

Rond 19.20 uur sloegen ze opnieuw toe, ditmaal in de lokalen van de Chiro aan de Merksemheidelaan. Twee van hen drongen naar binnen en staken wat papier in brand. Voor ze het goed en wel beseften, stond er een zetel in brand en kregen ze het vuur niet meer gedoofd.

De jongens vluchtten weg, terwijl het vuur om zich heen greep. Een van hen was achtergebleven en gaf de feiten meteen toe aan de politie. Zijn kompanen waren naar huis gelopen, maar hadden de vader van een van hen al op de hoogte gebracht. Het trio mocht zich zondagmorgen aanbieden bij de jeugdrechter.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio