De Ster inviteert Skianna

Print
Sint-Niklaas - Recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas zoekt contact met de Antwerpse waterskiclub Skianna, om te bekijken of de vereniging een nieuwe locatie kan aanbieden. Het Galgenweel op Linkeroever is in elk geval géén optie, vinden de zeilers van de vzw Vezega.
BR>
Eerder deze week verscheen in deze krant het verhaal van de zoektocht van Skianna naar een nieuwe locatie. De club moest vorig jaar weg van de Burchtse Weel, omdat die vijver natuurgebied wordt. Sindsdien is Skianna op zoek naar een nieuwe plek.

Voor De Ster zou de komst van Skianna kunnen passen in het masterplan voor het recreatiedomein, dat behoefte heeft aan meer mogelijkheden en meer bezoekers. De Sint-Niklase burgemeester Freddy Willockx (sp.a) is het idee alvast genegen. De Ster heeft al contact gezocht met Skianna om de mogelijkheden te bespreken.

"Wij gaan zo snel mogelijk kijken", reageert Tamara Nolens van Skianna. "Het is niet zo evident om een vereniging 25 kilometer te verplaatsen, maar wij staan open voor elke mogelijke oplossing. Overigens, de telefoon heeft niet stilgestaan sinds het artikel in de Gazet. De vele reacties hebben ons gesterkt in onze overtuiging dat het Galgenweel de beste oplossing is. We gaan daarover nu een brief sturen naar minister van Openbare Werken Kris Peeters."

Zeilers

Maar de zeilclubs van de vzw Vezega, die het grootste deel van het Galgenweel huren, zien Skianna liever niet komen. "Als voormalig kapitein op de lange omvaart weet ik wel iets over veiligheidsrisico's op het water", zegt Wilfried Lemmens van Vezega. "Wanneer je zeilen en waterskiën op het Galgenweel gaat combineren, dan moet je hoe dan ook compromissen sluiten qua veiligheid. En dan is het wachten op het eerste accident." "Ik heb het ook een beetje moeilijk met de Noël Slangen-achtige manier waarop Skianna bij allerlei instanties en via de media lobbyt voor zijn belangen. Dit debat verloopt niet in een serene sfeer. Maar als de tijd rijp is, zullen wij ook naar buiten treden." Lex MOOLENAAR, Joris VERGAUWEN Sven van de Velde van Skianna in actie. Zien ze dit binnenkort in Sint-Niklaas? Foto Thomas LEGREVE
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio