Buurgemeentes niet happig op komst voetbaltreffen Turnhout-Geel op 6 mei

Print
Geel - De voetbalderby tussen KV Turnhout en Verbroedering Geel moet op zondagmiddag 6 mei gespeeld worden. Dat besliste de Belgische Voetbalbond. Nochtans verbood de burgemeester de wedstrijd in Turnhout te laten plaatsvinden. De buurburgemeesters lijken niet geneigd om het risicovolle treffen in hun gemeente toe te staan.
BR>
Door de verhoogde kans op supportersrellen verbood de Turnhoutse burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V) de geplande derby Turnhout-Geel op zondagmiddag 6 mei in het Stadspark te laten plaatsvinden. De nationale voetbalbond stelt nu dat een ander tijdstip absoluut niet kan.

"Er resten ons drie mogelijkheden", reageert voorzitter Joos Horsten van KV Turnhout vanuit China. "Ofwel geven we forfait, wat we uiteraard niet doen. Ofwel zoeken we elders een terrein dat aan de normen voldoet. Ofwel herzien de politie en de burgemeester hun beslissing."

Die laatste optie is voor de burgervader uit den boze. "Ik kan een negatief advies van de politie niet naast me neerleggen. Dat zou een zware beroepsfout zijn", reageert Marcel Hendrickx. "Ik vind het zelf erg vervelend voor de club, maar ik kan hier niet als supporter handelen."

Dessel

Tweedeklasser Dessel wil op vraag van KV Turnhout op 6 mei wel als gaststadion fungeren, maar de Desselse burgemeester Kris Van Dyck (N-VA) deelt die houding niet. "Waarom zou ik die wedstrijd toestaan als Turnhout ze zelf verbiedt? Het risico is veel te groot. Ik heb geen zin die dag een staat van beleg af te kondigen over ons dorp."

Veiligheidsverantwoordelijke Luc Devolder van KV Turnhout houdt nog een optie open. "We kunnen de veiligheid nog verstrengen. Dat vraagt bijkomende organisatie en controles, maar zo zouden we de politie kunnen overtuigen om haar advies te herzien. De komst van Racing Mechelen op 14 april vormt al een goeie testcase." Dat is ook de dag dat Turnhout zijn beslissing aan de voetbalbond moet meedelen.

Hans OTTEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio