Asiel moet sluiten

Print
Hulshout - Burgemeester Mark Verhaegen (CD&V) schreef een bevelschrift uit om Unco Jerry te sluiten op 4 mei. Het asiel aan de provinciebaan in Houtvenne (Hulshout) weigert zich bij de sluiting neer te leggen.
BR>
Een bouwovertreding uit 1997 doet asiel Unco Jerry de das om. De toenmalige eigenaar breidde een schuur te ruim uit wat volgens de bouwinspectie niet kan. Burgemeester Verhaegen ziet zich naar eigen zeggen verplicht de kennel, die jaarlijks ruim 500 dieren opvangt, te sluiten.

"Vorig jaar stuurde ik Unco Jerry al een aanmaning. Het asiel legde die waarschuwing naast zich neer. De milieuinspectie en het parket herhaalden onlangs hun eis om het asiel te sluiten. Vandaar dat ik de uitbaters via een bevelschrift verplicht om de deuren dicht te doen", stelt Verhaegen resoluut.

Unco Jerry heeft een officeel asielnummer, maar zou de uitgebreide schuur moeten afbreken om in orde te raken. Het asiel hoopt dat het zover niet komt. De vrijwilligers weten niet waarnaartoe met de ruim dertig dieren als er een sluiting volgt.

Raad van State

"Het gemeentebestuur haalt drogredenen aan zoals geluidsoverlast. We weten niet waar we met de honden moeten blijven. Deze dieren zijn economisch niet meer rendabel dus er is geen enkele instantie die er zich over zal willen ontfermen. Als het gemeentebestuur riskeert hier één hond weg te halen, zullen ze mij moeten passeren", waarschuwt een emotionele Tabitha Vrancken van Unco Jerry.

Het asiel hoopt desnoods via de Raad van State haar gelijk te halen. Op 4 en 5 mei plant Unco Jerry een protestactie aan het asiel.

Stefan LAENEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio