Geen dierenverkoop op Pasen

Print
Mol - Zondag is het Pasen, een belangrijke feestdag en dus vindt de dierenmarkt dit weekend pas plaats op maandag. Verscheidene dierenhandelaars zien het nut van deze maatregel niet in en vragen via een petitie om op zondag de markt te organiseren. Het gemeentebestuur meent dat iedereen intussen de maatregel wel kent.
BR>
Elk jaar verhuist de dierenmarkt tijdens belangrijke feestweekends, zoals Pasen en Pinksteren, naar maandag. Dat zien de dierenhandelaars niet zitten. Zij willen dat de konijnenmarkt ook op paaszondag mag plaatsvinden. Viskweker Jan Vangheel vertegenwoordigt hen in de marktcommissie. "Ik heb de maatregel al verscheidene keren aangekaart. Wij vragen om de dierenmarkt zeker op paaszondag en Pinksteren wel te laten doorgaan."

Volgens Vangheel zakken op die feestdagen namelijk veel mensen naar Mol af om de dierenmarkt te bezoeken. "Zij moeten onverrichter zake weer naar huis. En op maandag is de spoeling eerder dun." Om hun vraag kracht bij te zetten ondertekenden de handelaars een petitie om de maatregel af te schaffen.

Eieren

"We hebben die discussie al vaak gevoerd", antwoordt schepen van Lokale Economie Tessa Knaeps (VLD). "Wij menen dat we voldoende kenbaar maken dat de markt een dagje opschuift." Knaeps is ervan overtuigd dat de mensen op paasmorgen wel andere dingen om handen hebben dan naar de dierenmarkt te komen. Paaseieren rapen bijvoorbeeld. "Bovendien bestaat de maatregel al jaren. De dierenmarktbezoeker weet het onderhand wel. Met Pasen is er geen dierenmarkt, op paasmaandag wel."

Mil KINNAER
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio