Koppelandstraat mort

Print
Herentals - De bewoners van de Koppelandstraat zien de paaskermis in Herentals angstig tegemoet. Ze vrezen dat de drukte en de overlast in het kleine centrumstraatje een piek gaan bereiken.
BR>
Een jaar geleden richtte een vijftiental bewoners, gesteund door de Herentalse groenen, al eens een schrijven aan de politie en het schepencollege. Daarin werd een rist klachten gebundeld: de toegenomen verkeersdrukte sinds de verkeersknip op de Grote Markt, stukgereden voetpaden, nachtelijk vandalisme, het niet respecteren van de zone 30...

"Er kwam nooit een reactie op onze brief", getuigt bewoner Eddy Verreet. "Het verkeer raast nog door onze straat. Ik houd regelmatig steekproeven en tel dan zo'n acht auto's per minuut. De stoepen zijn echt een ramp. Ze kunnen beter de voetpaden afschaffen want iedereen rijdt erover."

Wijkagent

"Ik weet van twee mensen dat ze hier geen huis hebben gekocht of geen optie hebben genomen op een appartement omdat het onleefbaar is." Guido Peeters beaamt de klachten van zijn buurman. "We hebben bovendien af te rekenen met vandalisme en overlast. Ik houd mijn hart vast voor de kermis. We hebben naar het schijnt een wijkagent, maar die heb ik nog nooit gezien."

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Jos Schellens (sp.a) woont ook in de straat. Hij ontkent niet dat er problemen zijn. "Het is hier inderdaad te druk, maar er wordt iets aan gedaan. De herinrichting van de straat staat op de agenda. Zo plannen we een ontsluiting van de parking van de Delhaize richting Augustijnenlaan. Maar dat gaat niet van vandaag op morgen."

"Ondertussen kunnen we de politie moeilijk dag en nacht laten patrouilleren in deze straat", zucht de schepen. Hij heeft het ook moeilijk met de houding van Groen! in het dossier. "Wij willen de Kerkstraat doorrijdbaar houden vanuit de Bovenrij om het Lantaarnpad en de Koppelandstraat te ontlasten. Daar zijn de groenen dan weer tegen. Ondertussen steunen ze wel het protest van de bewoners. Dat is niet echt consequent."

Bart LAMERS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio