Turnhoutse stadstekenaars gidsen televisieploeg

Print
Turnhout - Het één-programma Vlaanderen Vakantieland zendt dit weekend een reportage over Turnhout uit. Als gidsen kozen de programmamakers voor de vorige en de huidige stadstekenaar. Een Leuvenaar en een Gentenaar op wandel in de Kempense hoofdstad, als dat maar goed afloopt.
BR>
Gentenaar Jan Van der Veken volgt dit jaar Leuvenaar Constantijn 'Conz' Van Cauwenberghe op als officiële stadstekenaar van Turnhout. Beiden gaven elk bij het begin van hun aanstelling toe dat ze Turnhout eigenlijk nauwelijks kennen. Hoe kunnen ze dan een reportageploeg van Vlaanderen Vakantieland degelijk rondleiden?

"Ik ken Turnhout na een jaar als stadstekenaar toch behoorlijk goed, tenzij ze voor mij al die tijd een aantal dingen verborgen hebben gehouden", schatert striptekenaar Conz. "Het was de bedoeling dat ik mijn opvolger samen met de cameraploeg in Turnhout zou introduceren. Daarbij volgden de programmamakers de route die ik in mijn stripje over Turnhout ook aflegde."

Prentkaarten

De vzw Strip Turnhout brengt die strip van Conz binnenkort in albumvorm uit. De nieuwe stadstekenaar Jan Van der Veken is als illustrator aangezocht om twaalf prentkaarten over Turnhout te tekenen. "Jan doet dus totaal iets anders, en gelukkig maar", zegt Conz. "Anders gaan de mensen nog mopperen. Wéér een strip over Turnhout."

Vlaanderen Vakantieland besteedt naast de tocht met de stadstekenaars ook aandacht aan Turnhout als speelkaartenstad. De uitzendingen zijn vandaag zaterdag om 18.10u en zondag om 17.10u op één.

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio