School krijgt verbindingsweg

Print
Waasmunster - Tussen de Roosenberglaan en de Kerkstraat in Waasmunster zijn werkzaamheden aan de gang voor de aanleg van een verbindingsweg naar de Sint-Franciscusschool. Hiermee moet het bestemmingsverkeer naar het centrum veiliger verlopen. Deze nieuwe weg zal aansluiten op het nieuwe fietspad naar Hamme dat in 2008 wordt aangelegd.
BR>
Met de aanleg van een verbindingsweg tussen de Roosenberglaan en de omgeving van basisschool Sint-Franciscus in de Kerkstraat moet het verkeer in de ochtend- en avondspits in het Waasmunsterse centrum beter gescheiden worden. "Dit zal een enorme verbetering zijn", voorspelt schepen van Verkeer Paul Heyvaert (Open Vld).

"Ouders kunnen hun kinderen rechtstreeks naar school brengen via deze weg. Er is parkeermogelijkheid en een ruimte om terug te keren. Er komt ook een fietspad en een trottoir."

Deze nieuwe verbindingsweg zal aansluiten op het nieuwe fietspad met dubbele rijrichting dat vanaf 2008 wordt aangelegd langs de Roosenberglaan. Dat fietspad zal via Hamme tot in Dendermonde lopen. De onteigeningen daarvoor zijn volop aan de gang. "De plannen zijn klaar. Volgend jaar wordt er gestart met de werkzaamheden. Het gaat om een groot project. In Waasmunster zijn er 25 kleinere onteigeningen nodig. In Hamme, en vooral in Zogge, gaat het om zo'n honderd onteigeningen en in Dendermonde om zo'n vijftig", zegt Heyvaert.

Durmebrug

"We zijn al lang vragende partij voor dat fietspad. Wellicht zal de Vlaams overheid ook de Durmebrug aanpakken. Het kan niet dat de fietsvoorzieningen langs dat traject overal sterk verbeterd worden, maar dat het zwart punt - de Durmebrug - blijft bestaan."

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio