Aannemer start met graven ondergrondse parking De Warande

Print
Beveren-Waas - Dinsdag start het graven van de ondergrondse parking van het winkelcentrum De Warande. De voorbije dagen werd alles in gereedheid gebracht om de vrachtwagens op en af te laten rijden. Die zullen de komende maanden het straatbeeld in het centrum van Beveren domineren.
BR>
De meest spectaculaire voorbereidingen vallen te zien in de Vrasenestraat en de Kasteeldreef. Daar gingen gebouwen tegen de vlakte. In de Kasteeldreef gebeurde dat om toegang te bieden aan de vrachtwagens die de grond moeten afvoeren. Dat zal gebeuren via de Kasteeldreef en zo naar de N70. De aannemer kreeg het uitdrukkelijk verbod om via de Kasteeldreef richting Kallobaan en zo naar de expresweg E34 te rijden.

Bij de oude dekenij aan de Grote Markt is de afbraak aan de achterkant begonnen. Aan deze kant komen er geen transporten om de markt te vrijwaren.

Gebouw te onstabiel

Ondertussen dook reeds een eerste probleem op. Het torengebouw van het vroegere Voeders Lambers aan de kant van de Vrasenestraat bleek minder stabiel dan verwacht. Daardoor bleek het plan om er lofts in onder te brengen niet haalbaar en moet nu een aanvraag tot aanpassing van de bouwvergunning gebeuren.

Voor de handelaars in het centrum van Beveren viel de hinder tot nog toe mee. Ook hun paasactie vandaag zaterdag kan zonder problemen plaats vinden. De Vrasenestraat heeft er in elk geval een tijdelijke attractie bij: zicht op het binnengebied waar de Warandestraat komt.

Koen DEWANCKEL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio