Weigering CD&V om begroting goed te keuren slaat diepe wonden bij Denert

Print
Kruibeke - Burgemeester Antoine Denert (DENERT) van Kruibeke reageerde begin deze week bijzonder sereen toen zijn coalitiepartner CD&V de voorgestelde gemeentebegroting afkeurde. Toch heeft de houding van de CD&V diepe wonden geslagen: "Er is heel veel gebroken nu", zegt Antoine Denert.
BR>
"Het is frustrerend dat de CD&V de begroting niet wilde goedkeuren", zegt Antoine Denert. "Moest het een slechte begroting zijn, dan zou ik dat kunnen aanvaarden, maar ons begrotingsvoorstel omvat alles. Er zit een ruim investeringspakket in waarmee we alle kanten uit kunnen en we eindigen met een overschot. Ik weet niet wat je nog meer van een begroting kunt verwachten. Wij doen het in Kruibeke al twintig jaar zo. Toen ik burgemeester werd, droeg Kruibeke een schuldenlast van 40 miljoen frank met zich mee. Dat was in die tijd een immens bedrag. Als je ziet welk patrimonium en faciliteiten de gemeente nu heeft, dan hebben we het toch niet zo slecht gedaan."

Oppositieattitude

"De CD&V had in het verleden als oppositiepartij de attitude om op de rem te staan", zegt Antoine Denert. "Probleem is dat zij dat nu ook blijven doen. Zij hebben nog niets zinvol aangebracht en boycotten alles. De schade die de CD&V daardoor aan de gemeente berokkent, is enorm. Er kunnen geen investeringen worden gedaan en de hele begroting moet nu opnieuw worden opgesteld. De CD&V weet blijkbaar niet wat voor een werk dit betekent. Moesten ze wijs zijn geweest toen zij erbij kwamen, dan hadden ze eerst een tijdje geluisterd, in plaats van direct tekeer te gaan als een hond in een kegelspel. Na een paar maanden zou dan kunnen worden beslist wat er moet wijzigen, want ook ik besef dat er dingen beter kunnen."

Gert NOBELS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio