Islamitische lerares mag geen hoofddoek dragen

Print
Hamme - Na de paasvakantie start de gemeentelijke basisschool Dobbelsteen in Moerzeke met lessen islamitische godsdiensten. De lerares wil tijdens de lessen een hoofddoel dragen, maar het schepencollege wil dat in afwachting van een definitieve beslissing niet toelaten.
BR>
Het gemeentebestuur wordt voor het eerst geconfronteerd met de vraag of het dragen van een hoofddoek in een openbare functie kan. Daarom werd contact opgenomen met onderwijsinstellingen in de regio Hamme. Uit deze rondvraag blijkt dat enkel in het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Hamme de lerares islamitische godsdienst een hoofddoek draagt tijdens de lessen.

"Het schepencollege besliste over het al dan niet dragen van een hoofddoek tijdens de lessen advies te vragen aan het oudercomité en de scholengemeenschap waarbij de Hamse gemeentescholen zijn aangesloten", zegt schepen van Onderwijs Etienne Drieghe (CD&V). "In afwachting van deze adviezen krijgt de lerares geen toelating om met een hoofddoek les te geven. Een definitieve beslissing wordt nadien genomen."

De gemeentescholen van Hamme zijn aangesloten bij de scholengemeenschap Scheldeland, waarvan ook de gemeentescholen van Wichelen, Laarne, Berlare en Wetteren deel uitmaken.

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio