Profruco maakt plaats voor nieuwe bedrijven

Print
Sint-Niklaas - Het voormalige pand van fruitveiling Profruco aan de Gentse Baan (N70) in Sint-Niklaas wordt uitgebreid om plaats te bieden aan een viertal nieuwe bedrijven. Het naastgelegen gebouw van garage Jacobs Chrysler gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor een nieuwbouw van buizenproducent Wavin.
BR>
Nog voordat minister-president Yves Leterme (CD&V) volgende dinsdag de eerste spadesteek voor de nieuwbouw van fruitveiling Profruco aan de Provinciale Baan in Vrasene geeft, is het huidige bedrijfsgebouw aan de Gentse Baan in Sint-Niklaas verkocht. "Ik heb de eigendom van 13.000 m² gekocht", maakt Daniël De Landtsheer van Trading Places bekend. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de bouw, aankoop en verhuring van bedrijfspanden.

"De fantastische ligging van het gebouw was een doorslaggevend element. Het ligt langs de N70 en de N41 en op een boogscheut van de E17. Van de oppervlakte is 4.300 m² bebouwd. Architecten beginnen plannen te tekenen om die oppervlakte te verdubbelen. Er blijft dan nog voldoende ruimte over voor de parking. Volgens de afspraken kan Profruco nog gedurende een jaar in het gebouw blijven", schetst de nieuwe eigenaar.

Verdeelcentrum

De Landtsheer heeft nog geen duidelijk zicht op de toekomst van het uitgebreide gebouw. "Het kan de kant uit van zowel verhuur als verkoop. Er zijn tot nu toe zes of zeven kandidaten die interesse hebben in het ene of het andere. De belangstelling komt vanuit verschillende hoeken en sectoren. Het is de bedoeling om het gebouw in drie of vier delen op te splitsen. Die plannen hangen af van de vraag", aldus Daniël De Landtsheer.

Carl Seys van Autobedrijf Jacobs bevestigt dat het naastgelegen pand van de Chrysler-vestiging ook een nieuwe toekomst te wachten staat. "We gaan op termijn de Chrysler-garage integreren in de Mercedes-site in het Industriepark-Noord", licht het directielid toe. "We zullen daarvoor onder meer de showroom moeten uitbreiden. De verhuizing plannen we begin 2008. Op de plaats van de Chrysler-garage wordt een nieuwbouw opgetrokken. Buizenproducent Wavin zal daarin zijn verdeelcentrum inrichten."

Yves VREBOS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio