Museum voor Volkskunde toont recente aanwinsten

Print
Dendermonde - Het Museum voor Volkskunde aan het Begijnhof 25 in Dendermonde toont nog tot 3 juni de aanwinsten van het archief en de stedelijke musea van Dendermonde. Daar zitten enkele interessante voorwerpen bij.
BR>
"Deze aanwinsten, die vooral bestaan uit schenkingen, vormen een zinvolle aanvulling van de bestaande collecties", vertelt Dendermonds conservator Aimé Stroobants. "Ze documenteren en illustreren allerlei aspecten van onze lokale cultuurgeschiedenis in de vorm van foto's, prenten, gebruiksvoorwerpen, werktuigen, textiel, oude kranten, tijdschriften, affiches, programma's van feesten en vertoningen."

Tot de mooiste aanwinsten van de stedelijke musea behoorden vorig jaar onder andere een vlaskam, een graanschop, schrijnwerkersmaterieel, textiel, prenten, gebruiksvoorwerpen, een maquette van een botter, diverse hoeden, vlaggen, diploma’s en oude foto’s.

"De belangrijkste aanwinst van 2006 vormt zonder twijfel de deponering door de kerkfabriek van Sint-Gillis-Binnen van het archief uit de 18de tot 20ste eeuw. Dat bevond zich nog in de pastorie van de kerk. Na inventarisatie zullen alle geïnteresseerden dit materiaal, samen met het uit het Rijksarchief Beveren gedeponeerde kerkarchief, door iedereen in de leeszaal van het stadsarchief kunnen raadplegen", zegt Stroobants.

Mensen die zelf voorwerpen hebben die van historische waarde zijn, kunnen deze schenken aan het stadsarchief en de stedelijke musea.

RaMo

De tentoonstelling is elke dag te bezichtigen van dinsdag tot zondag van 9.30u tot 12.30u en van 13.30u tot 18u. n Info: tel. 052-21.30.18.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio