Zesdejaars repeteren voor zelfgeschreven toneelstuk over piraten

Print
Heist-op-den-Berg - Voor 28 zesdejaars van de vrije basischool in Heist is de paasvakantie een drukbezette periode. De leerlingen repeteren dagelijks en nog twee weken lang voor hun zelf geschreven toneelstuk.
BR>
De toneelopvoering van de zesdejaars is intussen een jaarlijkse traditie geworden. Toen de huidige acteurs hun voorgangers vorig jaar aan het werk hadden gezien, zaten de meesten van hen al ongeduldig te wachten op hun beurt. Van de 34 zesdejaars boden 28 leerlingen zich vrijwillig aan om mee te spelen.

Wouter De Backer en Annick Bellekens fungeren samen als regisseur. "Tijdens de eerste bijeenkomsten proefden de kinderen van expressieoefeningen, concentratiespelen, durf en improvisatie", zegt Annick Bellekens. "Daarna kozen de acteurs een thema: piraten. Daarna zochten we kleine dialoogjes bijeen, die de kinderen zelf mochten interpreteren. Al die ideetjes werden verzameld in één geheel, een door de groep verzonnen verhaal rond kapitein Black Jack. Juf Liesbeth, ten slotte, leert de bijhorende dansjes aan."

Sinds oktober 2006 repeteren de leerlingen wekelijks, tijdens de krokus- en de paasvakantie bijna dagelijks. "De kinderen hebben hier zonder twijfel veel geleerd", zegt directrice Lief Bellekens. "In ben er zeker van dat ze deze afsluiter van hun basisschool nooit meer vergeten."

De voorstellingen van De vloek van kapitein Black Jack vinden plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 april om 20.15u in CC Zwaneberg.

Pierre ANTHONISSEN Info: 015-25.04.18

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio