Eerste dag verkeer op heraangelegde Gentsesteenweg brengt eerste kritiek

Print
Mechelen - Na anderhalf jaar van werkzaamheden kan het verkeer tussen Mechelen en Willebroek sinds vrijdagnamiddag weer in beide richtingen over de Gentsesteenweg. De belangrijke verkeersader steekt over de volledige lengte in een nieuw jasje, maar niet iedereen is even opgezet met het resultaat.
BR>
"Hier gaan ongevallen gebeuren. Hopelijk doet de stad er iets aan voor het werkelijk zover komt", zegt Eddy Scheers van groentenhandel De Dikke Wortel op de hoek van de Biesblokstraat met de Gentsesteenweg. Over het resultaat van de heraanleg van het kruispunt Gentsesteenweg-Biesblokstraat-Leestsesteenweg recht voor zijn deur is hij niet echt te spreken. "De middengeleider op de Gentsesteenweg maakt het verkeer komende uit de Leestsesteenweg nog moeilijker dan voorheen om de Gentsesteenweg richting Willebroek op te draaien. Volgens mij zal het hier rap prijs zijn, want een vrachtwagen die met snelheid van de brug komt gereden staat niet op een-twee-drie stil", zegt hij.

Anderzijds is de middenstander wel tevreden dat de Gentsesteenweg weer in beide richtingen open is. "Door de werkzaamheden en de omleiding kreeg ik nauwelijks nog passanten als klant over de vloer. Enkel wie de buurt een beetje kent, zocht een parkeerplaats en liep nog binnen", zegt Eddy Scheers. "Mijn omzet is met meer dan de helft teruggevallen. Elke dag moest ik een volle kruiwagen aan verse groenten weggooien."

Zijn buurvrouw, Liliane Van Doren van taverne Molenhof, had ook te lijden van de werkzaamheden. "We hadden de zaak in september 2005 overgenomen en nauwelijks twee maanden later ging de heraanleg van start. Na enkele weken had ik al door dat mijn keuken openhouden niet veel zin had. Nu de straat heropend is, hopen we dat het terug beter wordt", reageert ze.

Leestsesteenweg

Samen met de heropening van de Gentsesteenweg is ook de Leestsesteenweg weer in beide rijrichtingen te gebruiken. Op paasmaandag is er evenwel, met oog op een grote verkeersdrukte, tussen 8 en 18u enkel verkeer vanuit het centrum van Leest richting het Battelcomplex toegelaten. Bezoekers voor Posse Leest kunnen de parking van onder meer Happyland dan bereiken door de omleiding via Gentsesteenweg en Voorendonckstraat te volgen.

Jan VAN DE POEL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio