Klanten schuiven aan voor verse melk, yoghurt of kaas in Nijlen

Print
Nijlen - Jan Dieltjens en Lief Van Thielen uit de boshoek in Nijlen zijn waarschijnlijk de eerste landbouwers van Vlaanderen die over een collectie automaten beschikken waarmee ze een gamma verse boerderijproducten aan de man brengen.
BR>
De boerderij aan de Boshoek 79 heeft een uitstekende ligging. "We verkopen al sinds 2005 verse melk van onze biologische koeien uit een automaat. Dat had een ongelofelijk succes. Dat het fietsknooppuntennetwerk langs hier passeert, heeft daar ongetwijfeld mee te maken. In het begin was het niet bij te houden en na een tijdje hebben we een vast klantenbestand uitgebouwd. Het succes van onze verse koeienmelk heeft ons op het idee gebracht om nog meer boerderijproducten te verkopen", vertelt Jan Dieltjens.

Daarom heeft het landbouwbedrijf zopas extra zuivelautomaten geplaatst, met een uitgebreid gamma aan boerderijproducten. "We verkopen nu boter, botermelk, natuuryoghurt, jonge kaas, brandnetelkaas, rijstpap en magere platte kaas met aardbeien. De melk komt vers van onze biologische koeien. De andere producten voeren we in van een boerderij uit Herselt die dezelfde natuurlijke dierenvoeding gebruiken als wij", legt Dieltjens uit.

Unieke formule

"Waarom we onze waren niet in een gewone winkel verkopen? Dit is de makkelijkste manier om iets aan de man te brengen, want zelf kunnen we het verkoopswerk niet aan. Mijn vrouw Lief en ik hebben al genoeg werk in de boerderij. En elke keer van kledij wisselen als er een klant komt, is ook niet werkbaar. Volgens de verkoper van de automaten zijn we de eerste boeren in Vlaanderen die op deze manier een gamma boerderijproducten aan de man brengt. Ik ken in ieder geval geen andere boeren die deze unieke verkoopsformule gebruiken. En het werkt nog ook", lacht Dieltjens.

Bert PROVOOST
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio