Geen enquête over de Plaza

Print
Duffel - De gemeente Duffel heeft een stuurgroep opgericht die de renovatie van Cinema Plaza moet voorbereiden en begeleiden. Volgens burgemeester Guido De Vos (CD&V) wordt de inbreng van de bevolking op die manier voldoende gegarandeerd.
BR>
Het is iets meer dan zes weken geleden dat Cinema Plaza de tweede plaats veroverde in het tv-progamma Monumentenstrijd. "Dit programma en de maanden die eraan voorafgingen, hebben in Duffel echt iets teweeggebracht. Jong en oud hebben de schouders onder hun Cinema Plaza gezet. Het gemeentebestuur beloofde de bevolking zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de renovatieplannen en –vorderingen. Dat is prima, maar waarom betrekt het gemeentebestuur de Duffelaars niet actief bij het denken over de toekomst van de Plaza? Via een grootschalige bevraging bijvoorbeeld", vraagt gemeenteraadslid Staf Aerts (Spirit) zich af.

"De voorbije twintig jaar werden drie enquêtes georganiseerd. Hierin kwamen we elke keer te weten dat er een grote vraag is aan een degelijk gemeenschapscentrum in onze gemeente. Maar de resultaten van de enquêtes wogen zelden op tegen de tijd die je investeert in het opstellen en verwerken van de vragenlijsten. Daarom kiezen we dit keer voor een andere weg die tot een snelle en doordachte realisatie van een nieuw gemeenschapscentrum zal leiden", zegt burgemeester Guido De Vos.

"Die weg is de oprichting van een stuurgroep die bestaat uit het aangestelde architectenbureau, het schepencollege, gemeenteambtenaren en gebruikers. Hieronder vallen ook professionele gebruikers zoals Jan en Kris De Smet van De Nieuwe Snaar. Deze stuurgroep zal wanneer nodig aangevuld worden met andere professionals. Ten slotte maken ook de voorzitters van de jeugd- en cultuurraad deel uit van de stuurgroep. Zij kunnen zorgen voor een terugkoppeling naar hun adviesraden en naar de speciale werkgroep Plaza binnen de cultuurraad", zegt De Vos.

Den Daak

Staf Aerts polste ook naar de plannen voor jongerencentrum Den Daak, dat vlak naast Cinema Plaza ligt. "We gaan dat pand niet kopen", reageert schepen van Jeugd Patrik Van Herck (CD&V). "De cinemazaal, de aanpalende woning, de achterliggende garage en het werkhuis bieden op zich al voldoende mogelijkheden om een volwaardig gemeenschapscentrum te vormen. Den Daak moet als jongerencentrum blijven fungeren."

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio