Borgerstein maait grasperken

Print
Sint-Katelijne-Waver - Het gemeentebestuur breidt de bestaande samenwerking met het groenteam van het Katelijnse tehuis Borgerstein uit. Dat moet de gemeentelijke groenarbeiders meer tijd geven om andere taken uit te voeren.
BR>
Al sinds enkele jaren mag het gemeentebestuur binnen bepaalde projecten rekenen op de hulp van bewoners van Borgerstein, het tehuis voor personen met een verstandelijke beperking in de gemeente. Zo helpen enkele bewoners, die niet in aanmerking komen voor een job in de beschermde werkplaats van Borgerstein, tijdens de middagpauze in de school Dijkstein even verderop bij het uitdelen van de drankjes en het opruimen van de refter.

Twee jaar geleden sloot Katelijne ook een samenwerking met Borgerstein om bewoners mee in te schakelen voor het groenonderhoud. Omdat dit van een leien dakje verloopt, wil Katelijne het maaien van de grasperken ook toevertrouwen aan Borgerstein. "Door het maaien van de grasperken uit te besteden, kunnen onze groenarbeiders zich meer toeleggen op het onderhoud van andere groenzones en verhardingen. Dat vraagt alsmaar meer tijd, door de verplichte afbouw van het gebruik van bestrijdingsmiddelen", zegt schepen van Groenbeheer Lily Cleymans (CD&V/N-VA).

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio