Grote Markt blijft tot dinsdag parkeervrij

Print
Lier - Het is tot dinsdag 10 april verboden om op de Grote Markt in Lier te parkeren. Dat heeft de stad op advies van de politie beslist.
BR>
Vanaf vandaag vindt de zaterdagse markt weer plaats op de Grote Markt, de Eikelstraat en het Zimmerplein. Na 14u zou je op de Grote Markt weer kunnen parkeren, maar daar komt het stadsbestuur nu op terug.

"Toestanden op woensdag- en donderdagavond hebben aangetoond dat parkeerdiscipline totaal zoek is als er geen paaltjes staan. De mensen trekken zich duidelijk geen bal aan van de verbodsborden", zegt schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko). "Omdat het onmogelijk is om onmiddellijk na de zaterdagmarkt de permanente signalisatie voor zowel parkeren als rijrichtingen terug te plaatsen, blijft tot en met dinsdag een algemeen parkeerverbod op de Grote Markt gelden. Het parkeerverbod tot dinsdag geldt enkel op het plein. De politie zal tijdens deze periode verbaliserend optreden."

"Vanaf dinsdagmorgen zullen we nieuwe maatregelen nemen om het parkeervrije deel af schermen en te vermijden dat het verkeer dat zou overrijden. Tussen de parkeervakken brengen we pijlen aan om de rijrichtingen aan te geven", aldus Jan Hermans.

CVR Uw mening Bent u tevreden dat de zaterdagmarkt weer plaatsvindt op de Grote Markt, de Eikelstraat en het Zimmerplein? Laat het ons weten en doe mee aan de poll op de website van Gazet van Antwerpen. Die vindt u op www.gva.be/Antwerpen/2500
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio