Groendomein Tekbroek breidt uit

Print
Puurs - Het groendomein Tekbroek in Puurs wordt negentig are groter. De populieren die nu het beeld van het domein bepalen, wijken weldra voor streekeigen beplanting.
BR>
De gemeenteraad keurde in zijn jongste zitting de aankoop goed van twee percelen bos die aan het Tekbroek palen en er in feite al deel van uitmaken. Het is perfect mogelijk deze percelen in het domein te integreren. De gemeente betaalt 12.043 euro in totaal, maar kan in het kader van haar samenwerkingsakkoord met de Vlaamse overheid zestig procent subsidies bekomen.

Het nu al twaalf hectare grote Tekbroek strekt zich vanaf de Puurse watertoren uit in het overstromingsgebied van de Vliet en 's winters staat het dan ook geregeld onder water. Het is beplant met hoofdzakelijk populieren waarvan de meeste evenwel al afgestorven of ziek zijn. Vandaar dat in het beheersplan staat om de populieren te rooien en te vervangen door streekeigen beplanting als essen, elzen en wilgen.

Het domein is vooral geliefd bij wandelaars en joggers maar is ook toegankelijk voor fietsers. Rolstoelgebruikers kunnen er bij goed weer vlot de hoofdwegen gebruiken. De vzw Natuurpunt legde in het domein een natuurleerpad aan met twaalf toelichtingsborden. Vanaf de watertoren is het bijvoorbeeld mooi doorsteken tot aan het arboretum in deelgemeente Liezele.

TF
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio