Putte rondt schoonheidsoperatie af

Print
Putte - Precies 3,5 jaar nadat de campagne 'Putte Proper' van start was gegaan, worden nu de laatste signalisatieborden geplaatst. Over drie maanden zijn dan 2.819 verkeersborden, straatnaamborden en wegwijzers in de gemeente vervangen en vernieuwd.
BR>
"De campagne Putte Proper had tot doel het totaalbeeld van onze gemeente te wijzigen. Vuile straten en pleinen stimuleren vandalisme en verhogen het onveiligheidsgevoel. Netheid was een belangrijke opdracht", zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld). "Daarom hielden we deze grote schoonheidsoperatie. We vernieuwden bushokjes, pasten straatnaamborden aan, herbekeken wegwijzers en vernieuwden alle signalisatieborden die aftands, versleten of onleesbaar waren."

"Al deze borden werden ook geïnventariseerd en in kaart gebracht. Onlogische zaken hebben we weggewerkt en ontbrekende borden hebben we bijgeplaatst", zegt de burgemeester.

Eerst kwam de provinciebaan N15 aan de beurt. "Inventarisatie, stopborden in de zijstraten, de wijziging van het verkeersreglement, de plannen voorleggen aan de overheid, de vervanging van de borden,... Het duurde allemaal samen ruim twee jaar. Een bewijs dat dergelijke operatie veel tijd vergt", zegt Gysbrechts nog.

"Na de Mechelbaan volgden in 2006 de verbindingswegen. Sinds begin 2007 tot aan de bouwvakantie vervangen we nu de laatste verkeersborden op de landbouwwegen en in de wijken voor plaatselijk verkeer. In totaal zullen dan 2.819 borden en wegwijzers vervangen en vernieuwd zijn", vult schepen van Openbare Werken Werner Timmermans (Open Vld) aan.

Door de inventarisatie kunnen vervangingen van de borden in de toekomst ook efficiënter gebeuren na bijvoorbeeld ongevallen en vandalisme of bij werkzaamheden en omleidingen.

PA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio