Dammanstraat weert vuilniszakken met petitie

Print
Niel - De bewoners van de Dammanstraat zijn boos op hun buren van de Molenstraat. Ze pikken het niet dat hun buren vuilniszakken in hun smal weggetje zetten.
BR>
"De Dammanstraat is vooraan bijzonder smal. Wanneer daar dan nog vuilniszakken worden geplaatst, is de doorgang zo goed als verspert", zegt Piet Van Aelst, woordvoerder van de Dammanstraat. "Met een fiets of brommer kun je er nog nauwelijks passeren. De achterkant van de woningen van de Molenstraat komt uit in de Dammanstraat. Maar de inwoners van de Molenstraat vinden niet beter dan hun vuilniszakken bij ons te deponeren."

Van Aelst trok naar het gemeentebestuur met een petitie, ondertekend door de acht bewoners van de Dammanstraat. "We stuurden onze stadswacht en die constateerde inderdaad de aanwezigheid van de huisvuilzakken", zegt burgemeester Luc Van Linden (sp.a). Aangezien de Dammanstraat een openbare weg is, mogen de zakken er niet staan. We hebben aan alle betrokkenen een schrijven gericht met het verzoek er geen vuilniszakken meer te plaatsen."

Maar gisteren vrijdag klopte Piet Van Aelst opnieuw bij het gemeentebestuur aan. Volgens hem is de brief niet voor iedereen even duidelijk. Burgemeester Van Linden liet weten dat hij hardleerse overtreders zal laten verbaliseren.

PVR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio