Fietsen voor de fun

Print
Rumst - Fietsclub FIT uit Reet (Rumst) bestaat vijfendertig jaar. Afgelopen week startte voor de vereniging voor recreatieve fietsers het nieuwe seizoen. Niet de sportieve prestaties, maar wel gezelligheid en avontuur tellen.
BR>
Met de Ronde van Vlaanderen dit weekend lijken heel wat landgenoten wel uit een fietswinterslaap te ontwaken. Vooral op zondagvoormiddagen zullen de wegen de komende maanden opnieuw met tweewielers bezaaid zijn. Vijfendertig jaar geleden begonnen in Reet enkele 'vroeggepensioneerden' die hun conditie wilden onderhouden, gezamenlijk te fietsen. De groep bleef jaar na jaar aangroeien en telt nu meer dan honderd leden. De meesten wonen in Reet en Rumst, maar fietsclub FIT heeft ook leden uit buurgemeenten Boom en Aartselaar in haar rangen.

"Een beperkt aantal van onze leden rijdt ook wel op zondag en houdt van snelheid", zegt secretaris Petrus Mertens. "Maar het merendeel bestaat uit echte recreatiefietsers die elke donderdagnamiddag samen een gezellige en gezonde tocht afleggen. Tegen vijftien kilometer per uur rijden we langs landelijke straten en dijkwegen."

Het succes van de club is intussen zo groot dat de vereniging stilaan uit haar voegen barst.

Jef WIJCKMANS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio