Aanpak Liersesteenweg kost 2,9 miljoen euro

Print
Nijlen - De gemeente Nijlen gaat zwaar investeren in een nieuw fietspad en gescheiden riolering voor de Liersesteenweg in deelgemeente Kessel. De werkzaamheden starten ten vroegste in 2009.
BR>
"Het gaat om omvangrijke werkzaamheden, vanaf de Radiostraat in Kessel-centrum tot aan de grens met Lier. Over die afstand leggen we veiligere fietspaden aan en er komt een gescheiden rioleringsstelsel", legt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) uit.

Het totale kostenplaatje van deze werkzaamheden is met 2,9 miljoen euro niet gering. De Vlaamse Milieumaatschappij verleent voor de riolering wel een subsidie van ruim 309.000 euro en het Agentschap Infrastructuur subsidieert de aanleg van het fietspad voor een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro.

"Het regenwater zal grotendeels worden afgevoerd via open baangrachten. Het grachtenstelsel in de Bartstraat wordt daarom opgewaardeerd. Bij deze gelegenheid leggen we in het eerste stuk van de Bartstraat ook een riool voor het afvalwater aan, samen met een nieuwe rijweg", verduidelijkt CD&V-schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen. "Voor het afvalwater van de Liersesteenweg is een aansluiting op de riolering van Salvatorbaan, Berkendal en Kessel-Dorp in de plannen opgenomen."

BePr
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio