Tekstkar begeleidt snelheidscontroles

Print
Antwerpen - De lokale politie wil geflitste chauffeurs sneller laten weten dat ze zijn betrapt en niet-geflitste chauffeurs sneller belonen voor hun goed gedrag. Dat doet ze door de plaatsen van snelheidscontroles duidelijk aan te geven door het plaatsen van tekstkarren.
BR>
Op die tekstkarren prijken de beeltenis van een camera en het woord 'Radar'. Wijzen de pijlen aan de zijkant naar boven, dan wil dat zeggen dat iets verderop een anonieme auto staat te flitsen. Duiden de pijlen naar onder, dan wil dat zeggen dat je zonet een anonieme wagen voorbij bent gereden.

"Het doel is dat wie zich goed gedraagt, ook weet dat er een controle is geweest", zegt verkeerscommissaris Walter Dillen. "Wie te snel heeft gereden, zal zich nu onmiddellijk na de flits realiseren dat hij is betrapt."

Zo kunnen automobilisten de overtreding sneller associëren met het pv. "Stel dat de pijlen naar onder wijzen, dan ben je net voorbij een controlevoertuig gereden. Heb je je aan de snelheid gehouden, kan je aan de tekstkar besluiten: Aha, ik ben goed bezig. In het andere geval zal de reactie er eerder één zijn van: Miljaar, ze hebben me", lacht Dillen.

De plaatsen waar de tekstkar wordt gebruikt, zijn niet met de natte vinger gekozen. "We hebben een heel opvolgingsschema. We controleren op de plaatsen waar ongevallen gebeuren. En na de controles doen we nieuwe metingen om te zien of ons werk effect heeft gehad", aldus de verkeerscommissaris.

JVB
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio