Schindebad II komt eraan

Print
Ekeren - De bouwvergunning voor het nieuwe Ekerse zwembad is binnen. Wellicht beginnen de werkzaamheden einde augustus. Het districtsbestuur wil nog overleg over extra parkeerplaatsen en over de afwatering.
BR>
Het dossier-Schindebad gaat al enkele jaren mee. Om het zwembad aan te passen aan de nieuwe Vlaremregels koos de stad eerst voor een renovatie. Toen bleek dat een nieuwbouw niet duurder zou zijn, werd besloten een 'Schindebad II' neer te poten, op de plaats van de huidige parking.

De bouwvergunning is nu binnen. "De aannemer bekijkt wanneer hij aan de klus kan beginnen", klinkt het op de stedelijke dienst patrimonium. "Dat zal wellicht einde augustus zijn. De aannemer heeft naar schatting achttien maanden nodig om de bouw af te ronden."

Het nieuwe zwembad zal verrijzen op de parking naast het huidige Schindebad. Tijdens de werkzaamheden komt er een kleinere, tijdelijke parkeerplaats op het grasveldje voor het bestaande complex. Eens de klus geklaard, gaat het huidige bad tegen de vlakte en wordt het parkeerterrein uitgebreid.

"Maar wij pleiten voor extra parkeerplaatsen aan het nieuwe complex", zegt Christophe Thomas (Open Vld), districtsschepen van openbare werken. "En we willen speciale aandacht voor de afwatering van het nieuwe zwembad. In de Oorderseweg zijn er al problemen met de riolering. Die mogen zeker niet groter worden."

Tijdens de bouw van het nieuwe bad, blijft het oude gewoon open. "Bij de omschakeling van het oude naar het nieuwe bad zal Ekeren misschien een week of twee niet kunnen zwemmen, maar daar blijft het bij", klinkt het op de dienst patrimonium.

De idee om naast het nieuwe Schindebad een socio-cultureel centrum te bouwen, is niet definitief begraven maar wordt wel op de lange baan geschoven.

Peter DE MEYER
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio