Heel de dag files op Antwerpse ring

Print
Antwerpen - De ring rond Antwerpen en de autosnelwegen naar de stad stonden vrijdag nagenoeg heel de dag vol met aanschuivende wagens. De files werden veroorzaakt door ongevallen en de op gang komende vakantiedrukte.
BR>
De ellende begon al even voor 7u. Toen kantelde een oplegger met hooi, die uit het Waasland kwam, vlak nadat hij de Kennedytunnel uit reed. De linker rijstrook richting Nederland werd versperd. Er ontstond al meteen een ochtendfile die op de E17 tot voorbij Haasdonk reikte. Om de hooiwagen te kunnen takelen, moesten vlak voor de tunnel twee rijvakken in de richting Gent gesloten worden. Hoewel dit vrij snel gebeurde, waren zeer lange files het gevolg, op de E19 tot Sint-Job-in-’t-Goor en de E 313 tot Massenhoven. Deze files bleven zowat de hele dag bestaan, vooral ook omdat de wegen rond Antwerpen een massa Nederlandse wagens te verwerken kregen. De uittocht was daar vrijdag al vroeg begonnen.

Rond 11u ging dan nog een caravan op zijn kant op de brug aan het Sportpaleis in de richting van Antwerpen. Hierdoor ontstond een file tot Loenhout. Rond 16u kantelde ook nog een vrachtwagen in Stabroek in de richting van Bergen op Zoom. Hoewel het druk bleef, was de toestand om en rond Antwerpen tegen 18.30u weer zo goed als normaal.

JpdL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio