Hoboken eist herstelling Kioskplaats en Lelieplaats

Print
Hoboken - De Lelieplaats en de Kioskplaats liggen er schandalig slecht bij. Door de trillingen van de trams liggen er heel wat klinkers los of zijn ze weggezakt. Dit maakt het vooral voor fietsers zeer gevaarlijk. Het districtscollege van Hoboken eist een structurele oplossing van De Lijn.
BR>
De slechte staat van het wegdek naast de tramsporen op de Kioskplaats en de Lelieplaats is een oud zeer. Zes jaar geleden werd er al actie gevoerd om de gevaarlijke toestand voor fietsers en voetgangers aan te klagen. Het was vier jaar wachten voor de Lijn wakker schoot en de zone rond de tramsporen terug helemaal in orde bracht. Vandaag, twee jaar na de herstellingswerkzaamheden, is ze terug kapot.

"Zes maanden na de opknapbeurt, begonnen de eerste verzakkingen al terug zichtbaar te worden. Het gewoon herstellen heeft dus weinig zin. Op korte termijn zullen er dan toch terug beschadigingen zijn. Daarom zou het misschien beter zijn als De Lijn de zone rond de sporen zou asfalteren", verklaart districtsschepen Kristof Waterschoot (CD&V)n en hij eist dringend structurele herstellingen. Bij De Lijn was vrijdag niemand voor commentaar bereikbaar.

HWi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio