Rechter zoekt verantwoordelijken vliegtuigcrash

Print
Deurne - De correctionele rechtbank moet uitzoeken wie verantwoordelijkheid draagt voor een vliegtuigcrash, die in Deurne in de zomer van 2002 het leven kostte aan twee personen. Het parket vraagt een symbolische celstraf van vier maanden voor de toezichthoudende instructeur.
BR>
Het sportvliegtuigje, met aan boord instructeur Ronny V. en leerling Ronald C., had op 23 augustus 2002 al twee keer een succesvolle Touch and Go ondernomen, meteen weer starten na een landing. Zij vroegen aan de controlekamer om een derde oefening te mogen doen, waarbij motorpech werd gesimuleerd. Dat liep verkeerd en het vliegtuigje stortte neer aan de Diksmuidelaan, vlakbij de drukbezochte markt. De instructeur en zijn leerling overleefden de klap niet.

Meer dan vier jaar later moet de rechtbank uitzoeken wie verantwoordelijk is. De procureur verwijt Luc D. (41) als toezichthoudend instructeur een gebrek aan voorzorg. Omdat hij op het moment van het ongeval geschorst was om instructeurs te begeleiden, gebruikte hij de vergunning van Maria L. (46). De gebruiksvergunning van het vliegtuig liep al af in juni 2000. Het duo overschreed volgens de aanklager bewust de veiligheidsvoorschriften. Het parket vraagt vier maanden voor Luc D., drie maanden voor Maria L., en boetes tot 10.000 euro voor drie betrokken firma's van de beklaagden. Zij pleitten allen de vrijspraak. De nabestaanden van de instructeur vragen 95.000 euro. Vonnis op 4 mei.

SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio