Hoofdcommissaris Piedfort gaat tevreden met pensioen

Print
Zwijndrecht - In aanwezigheid van zowat heel de lokale politie van Zwijndrecht én van burgemeester Willy Minnebo (Groen!) nam hoofdcommissaris Ronald Piedfort tijdens een druk bijgewoonde receptie afscheid. Ronald, die 22 jaar lang aan het hoofd stond van het politiekorps, is sinds 1 april officieel met pensioen.
BR>
De 57-jarige Ronald Piedfort, licentiaat criminologie, kreeg in 1985 als korpschef de leiding over de lokale politie: een korps dat toen uit 26 personeelsleden bestond. 22 jaar later zijn er dat ongeveer 50 geworden. "Als ik nu zie hoe de lokale politiedienst gegroeid is, kijk ik met trots terug op de jaren dat ik hier gewerkt heb. Na de fusie van de twee politiediensten van Zwijndrecht en Burcht in 1977 ontstond er een korps van amper tien manschappen. Bij mijn aantreden was dat al meer dan verdubbeld. Vandaag blijkt dat zelfs 50 personeelsleden nog niet voldoende zijn," vertelt Ronald. Een aantal vacatures is immers nog niet ingevuld.

Uit de tevredenheidsenquête van 2006 blijkt inmiddels dat de inwoners van Zwijndrecht en Burcht zeer tevreden zijn over de dienstverlening van hun politie. Zwijndrecht is vorig jaar immers genomineerd als de beste gemeente in heel België. "Dat was de grootste voldoening uit mijn carrière. De mensen bevestigden met deze enquête dat de politiedienst schitterend werk levert," glundert Piedfort.

Ronald Piedfort begon zijn carrière als politieagent in Kontich. Zijn belangstelling voor veiligheid legde al die jaar flink wat beslag op zijn privé-leven. "Toen bestond er nog geen gsm. Ik bleef vaak thuis om direct bereikbaar te zijn. En als ik wegging, liet ik steeds telefoonnummers achter waarop ze mij direct konden bereiken", aldus Ronald. "Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan. Ik heb ook de dienst kunnen uitbreiden met zeer gemotiveerd en kwalitatief personeel."

Als hoofdcommissaris wordt Ronald Piedfort tijdelijk vervangen door Werner Fabré. Zijn opvolger Frank Noens (50) zou voor de zomer in dienst komen. Een precieze datum is er nog niet.

Mariam AMAL

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio