Radio Minerva verovert de wereld

Print
Antwerpen - De evergreens en easy listening-deuntjes van de Antwerpse lokale radio Radio Minerva zijn binnenkort ook te beluisteren in Benidorm of Tirol. Nog deze maand voegt de zender streaming toe aan zijn website en is Radio Minerva overal in de wereld te horen.
BR>
"We moeten nog een paar technische dingen regelen, maar voor het einde van de maand is het in orde", zegt Frank Boekhoff, voorzitter van Radio Minerva. "Dan kan iedereen die een internetaansluiting heeft, de radio ontvangen. Overal in de wereld."

Want Radio Minerva mag dan wel een uitgesproken Antwerpse zender zijn, de sinjoor trekt wel eens over de grenzen. "Er zijn best wat luisteraars die overwinteren in Benidorm", weet Frank. "We hebben ook een Minerva-fan in Miami. Je ziet, er is best wel vraag naar streaming voor Radio Minerva. En ik heb ook al gehoord dat de Amerikanen die naar Antwerpen komen, dol zijn op de muziek die we draaien. Naar het schijnt spelen de radio's in Amerika daar voor 80 procent country-muziek. Jaja, we vullen een gat in de markt!"

Maar via de kabel is Radio Minerva voorlopig nog niet te horen. "We onderhandelen met de kabelmaatschappijen, maar het vlot niet echt", zegt Frank Boekhoff. "Bovendien moeten we dan extra Sabam betalen, omdat we meer luisteraars bereiken."

Radio Minerva haalt zijn inkomsten vooral uit de bijdragen van zijn bijna 5.000 leden. Als de radio uitzendt via de kabel, komen er misschien wel een heleboel bij? "Dan moeten dat toch érg veel nieuwe leden zijn", lacht Frank. "Nee, de kabel is niet voor morgen."

BVP 98.0 FM en users.pandora.be/radio.minerva/
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio