Brand teistert villa Shanti

Print
Wilrijk - Vrijdagvoormiddag brak brand uit in de woning van een bekende Indiase diamantair in Wilrijk. Een vrouw, twee kinderen en acht brandweermannen moesten naar het ziekenhuis.
BR>
Het vuur ontstond in een elektriciteitskast van de villa Shanti aan de Acacialaan 25. Hier woont Vijah Shantilal Shah (57) met zijn familie. Hij staat bekend als een van de rijkste diamantairs van Antwerpen. De man heeft niet alleen belangen in de diamantwereld, maar is ook als financier bij de Indiase filmindustrie, Bollywood, betrokken.

Shah kwam in augustus 2002 nog in het nieuws toen hij, ter gelegenheid van de huwelijken van zijn zoon en zijn dochter, de Mechelse Nekkerhallen liet ombouwen tot een Indiase sprookjesstad. Hij liet hier een hele ploeg decorbouwers van de filmstudio's van Bombay voor overkomen. Er werden toen zo'n 4.000 gasten van over heel de wereld uitgenodigd.

Complex

De villa Shanti is een groot, ingewikkeld gestructureerd en uiterst beveiligd complex. Dit bemoeilijkte de blussingswerken en was er de oorzaak van dat een vrouw van 31 en haar twee zoontjes, van 3 en 4 jaar, lange tijd in het huis opgesloten bleven voordat ze konden bevrijd worden. Ze hadden zwaar te lijden van CO-intoxicatie en werden meteen naar het Sint-Augustinusziekenhuis gebracht. Hier werd vastgesteld dat er geen levensgevaar was. Bij de blussingswerken raakten zeven brandweermannen zodanig door de CO geïntoxiceerd, dat ook zij naar het ziekenhuis moesten, net als een collega die een hoofdwonde opliep. Uiteindelijk liepen twee kamers en een hall heel wat schade op.

JpdL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio