Paashazen veroveren dierentuin

Print
Antwerpen - Tientallen hazen zorgen momenteel voor een speciale paassfeer in de Antwerpse Zoo. De dierentuin is het hele weekend open, maar op paasmaandag zijn toegangstickets fors goedkoper.
BR>
"Die korting bestaat al sinds 1862. In de pioniersjaren was een toegangskaartje zo duur dat alleen de elite naar de Zoo kon. Behalve op paasmaandag, dankzij een stevige korting", vertelt woordvoerster Ilse Segers. "Dat is al lang niet meer zo, maar de traditie om op paasmaandag korting te geven in de Zoo en Planckendael, bestaat nog steeds."

Intussen wordt in de Zoo alles in gereedheid gebracht om na de paasvakantie olifantenbul Alexander te verwelkomen. "De binnenstal is omgetoverd tot een versterkte burcht", zegt verzorger Bruno Melens. "Buiten werden de omheiningen verhoogd, spiralen met schrikdraad aangebracht, en de voederbuizen vastgelegd. Via camerabewaking houden we alles in de gaten, en een noodbatterij moet ervoor zorgen dat het perk voortdurend via de schrikdraad beveiligd blijft."

BL

Maandag betalen volwassen 13,90 (in plaats van 16,90) euro, kinderen (tussen 3 en 11 jaar) 8,70 (in plaats van 11,90) euro, en zestigplussers 9,20 (in plaats van 12,40) euro.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio