Bordelen verkopen vlot

Print
Antwerpen - De vroegere hoerenbuurt is in trek bij vastgoedspeculanten. In de Oudemansstraat alleen al, staan momenteel vijf oude bordelen te koop. "Ze gaan vlot van de hand", zegt Maurice Peirsman van immokantoor Chase. "Sommige bordelen heb ik zelfs al twee keer verkocht."
BR>
Sinds het stadsbestuur de prostitutie beperkte tot de Schipperstraat, de Vingerlingstraat en de Verversrui, kwamen de bordelen in de omliggende straten leeg te staan. Die panden komen nu massaal op de markt. "En ze zijn in trek", zegt Maurice Peirsman, zaakvoerder van immokantoor Chase. "Ze worden gekocht als belegging."

Die beleggers zijn geen projectontwikkelaars, maar gewone particulieren. "Soms renoveren ze de panden, maar vaak ook niet. En dan worden ze opnieuw verkocht. Mét winst. Zo heb ik al een paar panden twee keer verkocht."

Gemiddeld kost zo'n oud bordeel 160.000 euro, zegt Peirsman. "Maar de huizen zijn allemaal in slechte staat. Ze moeten helemaal worden opgeknapt." En wie een oud hoerenkot koopt en renoveert, mag er niet mee doen wat hij wil. De panden moeten woningen of een handelszaak worden. Een prostitutiehuis of een horecazaak mag niet van de stad. "Behalve de drie cafeetjes die er in de Oudemansstraat zijn, mogen er geen meer bijkomen", weet Peirsman.

Peirsman verwacht dat de prijzen in de voormalige rosse buurt nog zullen stijgen. "De hele buurt zit in de lift. De Sint-Paulusplaats is opgeknapt en de heraanleg van het Falconplein is in volle gang. En tussen de Lange en de Korte Schipperskapelstraat worden gloednieuwe appartementen gebouwd in het woonproject Barreiro. Deze buurt gaat sneller dan het Eilandje, bijvoorbeeld", zegt Peirsman. ""Daar wordt al al jaren over gepraat, maar veel zie ik er toch niet bewegen."

Bénédicte VAN PAESCHEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio