Handelaars vatten aanleg rotonde positief op

Print
Schelle - De handelaars aan de Mikman in Schelle, waar momenteel een rotonde wordt aangelegd, tonen aan dat het kan helpen om de zaken postief te bekijken.
BR>
"Je kan zagen en klagen, maar dat helpt je geen stap vooruit", zegt Danny Schoonderwoert van het Gulf-benzinestation. Samen met zijn buren keurslager Frank De Proost en Eric Vandebroeck van garage Wahr heeft hij de schouders gezet onder de actie 'bereikbaarheid'. "De rotonde wordt een zeker aantrekkingspunt, een poort vanuit Niel waar we vlakbij liggen. Daarom willen we ook na de werkzaamheden hieraan een vervolg geven", zeggen ze overtuigd. "Misschien kunnen we bij de opening een kermis houden", oppert Eric Vandebroeck al.


Beenhouwer Frank De Proost heeft als eerste de koe bij de horens gevat. Klanten krijgen bij hun bezoek honderd gram gratis charcuterie. "Bij de start van de werkzaamheden stelde ik een kleine teruggang vast, maar nu is onze omzet zelfs gestegen, en hebben we nieuwe klanten aangetrokken", zegt de slager.

Ieder om beurten zullen de drie een actie houden. Misschien komt er zelfs een gezamenlijk initiatief. Ook over de steun van het gemeentebestuur zijn ze tevreden. Samen bekijken ze hoe de handelszaken het best bereikbaar blijven. "Ze laten met woord en daad blijken dat ze aan ons denken", besluiten de handelaars.

Bart ROGGEMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio