Groen! wil snel sociale huurwoningen

Print
Ranst - Ranst is een van de slechts vier Vlaamse gemeenten die momenteel nog geen enkele sociale huurwoning hebben, samen met Herstappe, Horebeke en Glabbeek. Burgemeester Lode Hofmans (Open VLD) is voorlopig ook niet van plan om hier iets aan te veranderen. Onaanvaardbaar, vindt Groen!, dat vrijdag een actie hield.
BR>
Dirk Van Nimwegen, gemeenteraadslid voor Groen!, geeft meer uitleg. "Onze actie heeft twee luiken. Enerzijds willen wij een lokale invulling rond sociale huurwoningen in Ranst, anderzijds willen we het gebrek aan betaalbare woningen aankaarten over heel Vlaanderen. We hebben een tentendorp neergeplant op een grond aan de Ranstsesteenweg, eigendom van het OCMW, die een perfecte locatie zou zijn om van start te gaan met sociale woningbouw. De uitspraken van burgemeester Hofmans vinden wij beneden alle peil, iedereen heeft recht op wonen. Ranst is er niet enkel voor de kapitaalkrachtigen onder ons."

Groen! stelt zich ook vragen bij het huidige beleid. "CD&V ging naar de verkiezingen als voorstander van sociale woningbouw, een punt op hun verkiezingscampagne. Nu bepalen ze mee het beleid, en van dit punt is niets meer te vinden, zelfs niet in het bestuursakkoord. We kunnen alleen maar vaststellen dat de uitspraken van burgemeester Hofmans niet stroken met de visie van zijn meerderheidspartner. Binnen onze partij moeten wij hieruit conclusies trekken. We zullen hierover op de volgende gemeenteraad zeker om uitleg vragen."

Nicole Daemen, CD&V, reageert. "Inderdaad, sociale woningbouw staat als prioriteit in onze verkiezingscampagne, maar dat dit niet in het bestuursakkoord staat, heeft een zeer logische uitleg. Het bestuursakkoord bepaalt het beleid van strikt gemeentelijke zaken. Sociale woningbouw is een domein waarin zowel gemeente als OCMW elkaar moeten vinden. Het thema zal dus zeker en vast een plaats vinden in het lokaal sociaal beleidsplan. Wij zullen hierin onze verantwoordelijkheid nemen, ook al leidt dit tot discussies binnen het college." Bij Open VLD was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Leen MEURIS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio