Frituurbaas kiest voor autoracen

Print
Niel - François Bouvard heeft de laatste keer frieten gebakken voor zijn klanten. De flamboyante Nielenaar zegt na twaalf jaar zijn frietkraam Pit-Stop vaarwel en krijgt zo opnieuw tijd voor zijn passie, het autoracen.
BR>
De plannen waarmee François Bouvard vorig jaar rondliep, zijn enigszins gewijzigd. Vlak naast zijn frietkraam aan het kerkplein bevond zich een café, toebehorend aan Johnny Vervliet. Bouvard kocht de herberg aan en hervormde ze tot een moderne zaak. De gelijkvloerse verdieping werd ingericht als café Paddock, op de eerste verdieping is er een polyvalente ruime zaal die geschikt is voor uitvaarten, recepties en allerhande feestelijkheden. "In de nabijheid van de kerk kan zo'n zaal voor uitvaarten wel eens een schot in de roos betekenen. Bovendien is een frietkraam met ernaast een café, een uitstekende combinatie", stelde François Bouvard toen.

Maar twee factoren hebben zijn plannen in de war gestuurd. "In de eerste plaats had ik gehoopt dat mijn zoon mee in de zaak zou stappen. Ik heb me daarin vergist. Daardoor wordt voor mij de druk te groot om het frietkraam en het café op een ordentelijke wijze te kunnen runnen, ook al omdat ik een perfectionist ben. Dit zou van het goede te veel zijn."

"Er is ook nog een tweede factor die mijn plannen heeft gedwarsboomd. Ik voel meer en meer aan dat ik mijn grote passie, het racen, niet achterwege kan laten. Ik moet nu eenmaal aan auto's kunnen werken, onderdelen kunnen vervangen, racewagens efficiënter maken en ze sneller laten rijden. Het gaat om wagens ouder dan 25 jaar. Bovendien ben ik een fervente racer. Binnenkort ga ik als autocoureur aan de slag in Zolder. Al deze zaken heb ik gemist en ik geef toe dat ik ernaar snak. Volgende maand vestigt zich hier in mijn café een racingteam. Ik ben volop op zoek naar sponsors", vertelt François Bouvard.

Marcella Pauwels neemt de zaak over. Ze heeft achttien jaar ervaring in het uitbaten van een frietkraam. De zaak verandert ook van naam. Voortaan kunnen de Nielenaars hun frieten gaan halen in 't Pleintje in plaats van Pit-Stop.

Paul VAN ROY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio