Lichtgevende strips bakenen dodenbocht af

Print
Aartselaar - In de bocht aan kasteel Cleydael op de grens van Aartselaar met Hemiksem komen lichtgevende strips op het wegdek. De politie is van mening dat er structureel niets moet veranderen.
BR>
Op vraag van de gemeente Hemiksem werd in maart een overleg rond de zogenaamde dodenbocht opgestart. Maar volgens de verkeersdeskundigen van de politiezones Rupel en Hekla is de bocht structureel gezien helemaal geen dodenbocht. Te hoge snelheid is volgens hen de grootste oorzaak van ongevallen die er gebeuren.

Het enige probleem dat zich kan stellen, is een onderschatting van de bocht. Daarom worden enkele technische ingrepen uitgevoerd. Het gaat om het aanbrengen van lichtgevende geleidingsstrips en een bijkomende aanduiding van de bocht.

Zinkvalstraat

"Uit een analyse van de ongevallen hebben we vastgesteld dat de meeste bij duisternis en nacht gebeuren", zegt hoofdinspecteur Steven van Leeuwe van de verkeersdienst in de zone Hekla. "De strips moeten het traject van de bocht op die tijdstippen duidelijker aangeven. In het midden van de bocht komt de Zinkvalstraat uit op de Cleydaellaan en dat kan ook voor enige verwarring of verrassing zorgen als er plots een auto opduikt. Daarom hebben we in ons advies ook opgenomen die landweg af te sluiten en alleen toegankelijk te houden voor fietsers. Op die manier kan de vangrail worden doorgetrokken. Het is aan het gemeentebestuur van Aartselaar om daarover een beslissing te nemen."

Er volgt binnenkort nog een bijeenkomst om de praktische uitwerking vast te leggen.

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio