Opnieuw hennepplantage ontdekt in Poppel

Opnieuw hennepplantage ontdekt in Poppel

Opnieuw hennepplantage ontdekt in Poppel

Print
Ravels - De politie heeft woensdag opnieuw een hennepplantage ontdekt in Poppel. Tijdens een huiszoeking in een chalet aan de Lucas Dalleustraat werden een vierhonderdtal plantjes aangetroffen. Drie personen werden opgepakt, twee van hen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.
Het gaat om twee inwoners van 55 en 34 jaar uit het Nederlandse Den Bosch.

De politie kwam de plantage op het spoor dankzij aanwijzingen uit een lopend drugsonderzoek. Daaruit bleek dat er in een chalet in Poppel mogelijk een plantage werd uitgebaat. Er volgde een huiszoeking en in de kelder van de chalet werden vierhonderd plantjes aangetroffen.

Op het moment van de inval waren drie personen aanwezig. Ze verklaarden dat ze toevallig in de tuin aan het werk waren. Het trio werd meegenomen voor verhoor. Uiteindelijk bleek een van hen niets met de zaak te maken te hebben. Hij mocht dan ook beschikken. De twee anderen werden aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout.

Ook dinsdag werd in Poppel een hennepplantage ontmanteld. Toen trof de politie een duizendtal plantjes aan in een magazijn vlakbij de Nederlandse grens. Het parket beschikt momenteel over geen enkele aanwijzing dat er een mogelijk verband bestaat tussen beide plantages.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio