Politie klist 15-jarige graffitispuiter uit Meer

Print
Hoogstraten - De politie heeft dinsdagavond een 15-jarige jongeman uit Meer geklist die de voorbije maanden tientallen graffitiboodschappen in Hoogstraten zou hebben aangebracht. De politie vermoedt dat hij niet alleen handelde en is op zoek naar zijn kompanen. De jeugdrechter is vooralsnog niet ingeschakeld.
Sinds februari zijn er bij de politie van Hoogstraten tientallen meldingen binnengelopen over garagepoorten, gevels, muren en verkeersborden die beklad werden met graffiti. In de meeste boodschappen kwam het woordje "Smart" voor, wat de politie deed vermoeden dat het om dezelfde dader(s) ging.

Een politieman in burger merkte dinsdagavond in het centrum van Hoogstraten een jongeman op die zich verdacht gedroeg. In zijn rugzak werd zes gram marihuana aangetroffen, maar geen spuitbussen.

Tijdens zijn verhoor op het politiekantoor werd hij onder meer ondervraagd over de mysterieuze graffitiboodschappen. De kerel zwichtte uiteindelijk en bekende dat hij "Smart" was. Bij een huiszoeking in zijn woning in Meer werd een twintigtal spuitbussen gevonden. De politie vermoedt dat er nog meer daders rondlopen.

Hoewel er enkele tientallen gevallen van graffiti bekend zijn, werd er nog maar een vijftiental schadeclaims ingediend. De politie vraagt dan ook dat al wie schade heeft geleden, daarvan melding doet zodat er tegen de dader(s) een volledig dossier kan worden opgesteld. Zij mogen zich dan aan een gepeperde rekening verwachten.

De politie van Hoogstraten is te bereiken op het telefoonnummer 03/340.88.00.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio