Overvallers verbergen zich in diepvriezers

Print
Schelle - Twee gemaskerde en met messen gewapende twintigers pleegden dinsdag kort voor de middag een overval op het schrootbedrijf Vermetal aan de Brandekensweg in Schelle. De politie kon hen snel in de kraag vatten. In een hangar in Reet (Rumst) hadden ze zich verstopt in twee diepvriezers.
BR>
Het duo moest in de Pierstraat in Reet zijn vluchtauto laten voor wat hij was. Bij de overval op het schrootbedrijf in Schelle raakte het voertuig flink gehavend. Een werknemer en zaakvoerder Hugo Moortgat, die zich buiten bevonden, hoorden Hugo's schoondochter roepen dat ze was overvallen. Ze gingen tot de actie over. "De werknemer zag de twee gemaskerde mannen buitenstormen. Hij kon nog snel naar zijn vrachtwagen lopen om achterwaarts op hun vluchtwagen in te rijden", vertelt zoon en medezaakvoerder Luc Moortgat.

De overvallers waren maar heel even in het bedrijf. "Ze liepen met twee meteen naar de kassa, waar mijn vrouw Carine zit. Een van hen greep haar stevig beet en hield haar in bedwang, terwijl de andere de geldkoffer uit de kassa graaide. Particulieren betalen we contant en daarom hebben we altijd wel aardig wat cash geld hier. Dat moeten de daders hebben geweten", aldus Luc Moortgat.

Met een lekke band reden de overvallers weg. Zaakvoerder Hugo Moortgat sprong in zijn wagen en ging het duo achterna. Aan de Peugeotgarage in de Pierstraat in Reet zag hij hoe de verdachten hun rit staakten en te voet verder liepen richting een aarden weg. Daar bevinden zich een aantal paardenstallen en een hangar. De zaakvoerder reed luid toeterend de parking van de garage op en sommeerde omstanders om de politie te bellen. Die was intussen massaal uitgerukt en kwam snel ter plaatse.

De politiezone Rupel kreeg bijstand van een patrouille van de zone Hekla, een helikopter en een speurhond. De daders vonden ze terug in de hangar. Daar hadden ze zich elk verschanst in een diepvriezer. De buit, een paar duizend euro cash geld, kon worden gerecupereerd. De opgepakte mannen zijn geboren in 1983 en 1984. Ze hebben geen vaste verblijfplaats in België.

Bart ROGGEMAN, Johan VAN BAELEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio