Schutter van Ring wou zijn passagiers laten schrikken

Print
Rumst - De 40-jarige Wim W. uit Rumst, die in februari een Peugeot beschoot op de Antwerpse Ring en daarbij Wim Dullaert (43) uit Nieuwkerken-Waas verwondde, blijft aangehouden op verdenking van poging tot moord. Blijkbaar wou hij twee passagiers in zijn eigen auto laten schrikken, maar liep dat verkeerd.
BR>
Wim Dullaert (43) uit Sint-Niklaas raakte gewond aan het achterwerk toen hij op 17 februari op de Ring werd beschoten vanuit een rode bestelwagen.

Bestuurder Wim W. uit Rumst reed samen met twee kompanen naar Hasselt. Allen waren ze onder invloed van drugs én gewapend. Ze wilden de man die nu samen is met het ex-liefje van één van hen een lesje leren. Maar Wim W., nog maar pas vrij uit de gevangenis, bedacht zich en wilde terugkeren. Dat was niet naar de zin van zijn passagiers en leidde tot ruzie in de camionette.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, draaide Wim W. het raampje open en vuurde zonder nadenken. Daarbij raakte hij de Peugeot van Wim Dullaert. "Spreken van een ongeval gaat misschien iets te ver, maar poging tot moord lijkt mij een te zware beschuldiging", meent advocaat Kris Luyckx. "Wim had nooit de intentie om iemand te doden en handelde zeker niet met voorbedachten rade. Hij wou alleen zijn vrienden doen schrikken en tonen dat het hem menens was om niet verder te rijden."

Wim W. stopte aan een benzinestation. Daar nam een van de passagiers het wapen en probeerde zelfmoord te plegen. Dat kon Wim W. nog net verhinderen. Hij besloot om de twee achter te laten aan een carpoolparking. De raadkamer stelde een psychiater aan om Wim W., die geen onbekende is voor het gerecht, te onderzoeken.

SdK, JVB
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio