Gevecht eindigt in hospitaal

Print
Geel - Twee twintigers uit Ham incasseerden dinsdag om 3u rake klappen in en buiten café 't Verdict in de Lebonstraat in Geel. De daders waren vermoedelijk jongeren van de kermis die de voorbije dagen meermaals amok maakten op Palmenmarkt.
BR>
"De twee slachtoffers stonden gewoon een pint te drinken", vertelt een getuige die liever anoniem blijft. "Een groep jongeren - kermisvolk - zocht zonder reden ruzie met het tweetal. Eén van hen kreeg een slag met een flesje op zijn hoofd. De man vluchtte de toiletten in."

"De andere liep buiten en kreeg heel de bende achter zich. Even verder op een pleintje (In het Palingstraatje, red.) kregen ze hem te pakken. Met een barkruk, die ze uit het café hadden meegenomen, timmerden ze op zijn hoofd. We zijn hem gaan zoeken en vonden hem met een diepe snijwonde in het hoofd."

Volgens de getuige was de groep ook verantwoordelijk voor een zware vechtpartij vrijdagnacht in de Lebonstraat. "Toen zochten ze ruzie met een kleurling. Die ging ook buiten en kreeg heel de bende achter zich. De politie was snel ter plaatse, maar stond tegenover een overmacht. Ze zijn toch met hun matrak op de bende gevlogen en hebben goed doorgeklopt."

Getuigenverklaringen

Volgens commissaris Marcel Cools mochten de twee gewonden dinsdag het ziekenhuis verlaten. Het ging volgens hem om twee twintigers uit Ham die naar Geel kwamen afgezakt om Palmenmarkt te vieren. "Ze kwamen gewoon een pint drinken en kregen zonder reden een pak slaag", aldus de commissaris. Volgens de getuige waren de daders jongeren van de kermis. Cools spreekt dat niet tegen. "Getuigenverklaringen wijzen in die richting. We hebben de daders nog niet kunnen identificeren, maar het onderzoek loopt voort op basis van getuigenverklaringen. Dezelfde groep lag aan de basis van nog meer vechtpartijen tijdens Palmenmarkt."

Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio