Politie strikt inbrekers Mobistar Center

Print
Herentals - De politie van de zone Neteland is er dinsdagochtend in geslaagd om in het centrum van Herentals vier inbrekers bij de kraag te vatten. Het kwartet had even na middernacht een inbraak gepleegd in de winkel van Mobistar in de Zandstraat. Ze wisten aanvankelijk te ontkomen, maar speurwerk zette de agenten op het juiste spoor.
BR>
Buurtbewoners van de Herentalse Zandstraat schrokken dinsdagochtend rond 1u op van glasgerinkel, toen vier inbrekers de zaak van het Mobistar Center binnendrongen. De alerte buren alarmeerden meteen de politie. Die stoof met vier patrouilleploegen ter plaatse. Toch wisten de inbrekers op dat moment te ontkomen.

De speurders konden twee daders kort nadien oppakken in de Nederrij. De twee anderen bleven op dat moment nog voortvluchtig. Onderzoek leerde de agenten dat het viertal met twee wagens naar Herentals was afgezakt. Die voertuigen hadden ze in de buurt van het stadspark geparkeerd.

De politie stelde zich in die omgeving verdekt op en observeerde de achtergelaten auto’s. Hun geduld werd beloond toen de twee andere verdachten zowat twee uur later de wagens wilden recupereren. Ook deze twee kon de politie oppakken. Het viertal ontkende aanvankelijk iets met de inbraak in het Mobistar Center te maken te hebben. Toch bleken de vier Nederlanders tussen 34 en 41 jaar geen onbekenden voor het gerecht.

De onderzoeksrechter in Turnhout besliste dinsdagnamiddag om de vier effectief aan te houden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio