Politie legt sloop houtzagerij stil

Print
Hoogstraten - De huidige eigenaar van de voormalige houtzagerij Van Herck in Minderhout (Hoogstraten) heeft het gebouw gesloopt. De werkzaamheden werden tot twee keer toe stilgelegd door de politie.
BR>
De huidige eigenaar van de houtzagerij wilde op het terrein aanvankelijk een benzinestation en appartementen bouwen. Dat kon niet omdat de site zich in het centrum van Minderhout bevindt. De plannen werden ondertussen gewijzigd. Het is nu de bedoeling om het terrein volledig te bebouwen met appartementen.

Bij verkavelingen legt de stad Hoogstraten echter de verplichting op om een gedeelte te voorzien voor sociale woningbouw. De aanvrager kon zich daar niet bij neerleggen. Daarom weigerde de gemeente de aanvraag voor de bouw van de appartementen.

De eigenaar kreeg wel de toelating om de oude gebouwen te slopen. Maar blijkbaar werd zijn geduld zodanig op de proef gesteld, dat hij onmiddellijk begon met de werkzaamheden. Op het stadhuis laat men weten dat er een wachttijd van twintig dagen in acht moet genomen worden om eventuele beroepsprocedures toe te laten. De werkzaamheden werden daarom twee keer na elkaar stilgelegd door de politie.

AO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio