Paardentrainer trekt naar VS

Print
Arendonk - Bieke Van Doorn (34) uit Arendonk vertrekt eind deze week voor een lange periode naar de Verenigde Staten. Ze gaat daar als paardentrainer aan de slag bij de Ierse topruiter Kevin Babington.
BR>
Het trainen en berijden van paarden is voor Bieke Van Doorn uit Arendonk al jaren een grote passie. Eind deze week trekt ze voor een aantal jaren naar het domein van de Ierse topruiter Kevin Babington (38) in Blue Bell, een stadje in de Amerikaanse staat Pennsylvania dat gelegen is tussen Philadelphia en New York. Ze gaat daar aan de slag als trainer van een aantal toppaarden.

"Onlangs ben ik al voor een half jaar naar de Verenigde Staten geweest", vertelt Bieke Van Doorn. "Kevin Babington baat in de Verenigde Staten een grote sport- en handelsstal uit. Ik neem de training van een negen paarden voor mijn rekening."

Bieke kwam via Jaco Ansems van de Stal Tandhof in Poppel (Ravels) in contact met de Ierse topruiter. Kevin Babington eindigde tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004 op de vijfde plaats bij het onderdeel jumping.

"De paarden die ik train, worden ofwel verkocht of ze gaan mee naar de wedstrijden. In Amerika zijn er maar weinig ruiters die paarden goed kunnen opleiden", meent Bieke Van Doorn. "Ik rij ginder zes dagen op zeven een vijftal uur per dag met negen paarden. Dat is fysiek vrij zwaar, maar je moet er altijd zijn voor de dieren."

De paardensport is de grote passie van de Arendonkse ruiter. Ze begon zelf op haar zesde te rijden met pony's en daarna met paarden. Ze nam deel aan allerlei jumpingwedstrijden en Europese kampioenschappen.

Overwinteren

"In Amerika kan ik werken met het beste materiaal. De Amerikanen kopen in Europa de beste paarden op", vervolgt Van Doorn. "Veel vrije tijd hou ik daar niet over. Gelukkig krijg ik van Kevin Babington carte blanche. Ik mag volledig mijn ding doen. We zijn ook regelmatig weg van huis voor wedstrijden. In de winter is het daar erg koud. Daarom overwinteren we met de hele stal van januari tot april in Palm Springs in Florida."

Bart VAN DEN LANGENBERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio