Inbraak leidt politie naar hennepplantage

Print
Ravels - Een vrachtwagenchauffeur merkte dinsdagochtend rond 4u op hoe enkele verdachte personen zich uit de voeten maakten bij een loods op Grens in Poppel (Ravels). Toen de politie er een kijkje ging nemen, trof ze er een hennepplantage met zo’n 2.000 planten aan.
BR>
Een truckchauffeur die vanuit het Nederlandse Goirle de grens met Poppel overstak, zag rond 4u hoe enkele mannen uit een openstaand magazijn met het opschrift ‘Het Pakhuis’ kwamen gerend. Ze scheurden vervolgens met gierende banden weg.

Volgens de gegevens van de politie was in de loods een schrijnwerkerij gevestigd met enkele kantoortjes op de bovenverdieping. Bij nadere inspectie bleek dat niet te kloppen. In de ruimtes stond een grote hennepplantage opgesteld, goed voor zo’n 2.000 oogstrijpe plantjes. Het ziet er naar uit dat de nachtelijke bezoekers ongeveer de helft van die cannabisplanten gestolen hadden.

De loods is eigendom van een Nederlander die in Poppel woont. Het is de tweede keer dat in een van zijn magazijnen een drugsplantage wordt ontdekt. In een naburige hal werd twee jaar geleden een gelijkaardige ontdekking gedaan. Hij verhuurde het magazijn dit keer aan een Nederlander van Turkse afkomst.

De onmiddellijke nabijheid van de landsgrens trekt criminelen van allerlei slag naar Grens in Poppel. Vorig jaar werden de toenmalige uitbaters van dancing Le Chateau nog in hun woonst door inbrekers afgetroefd. Ook het tankstation op de grens kreeg al met dieven af te rekenen. Die sleurden zelfs een geldautomaat uit het beton. Tot slot probeerden gangsters er zo’n tien jaar geleden vergeefs ook het beveiligingsglas van een bankkantoor in te slaan.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio