Westerlo zoekt ontwerper voor Kamp A

Print
Westerlo - Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een ontwerper voor het sportcomplex in Heultje (Westerlo) en vier hallen in Kamp A van de vroegere Britse basis in Oosterwijk (Westerlo). Aan beide ruimtelijke uitvoeringsplannen werd telkens een onteigeningsplan gekoppeld.
BR>
Het nieuwe sportcomplex moet de accommodatieproblemen van voetbalclub KFC Heultje oplossen. Bedoeling is dat er ook andere sporten in het nieuwe complex een onderdak vinden.

De vier hallen in Kamp A, waarvan er twee in goede staat zijn en twee iets minder, zouden omgebouwd worden tot een zone voor openbaar nut. Een definitieve invulling voor die hallen is er nog niet. Ze zouden dienst kunnen doen als infrastructuur voor sportverenigingen of eventueel als verkeerspark.

Gemeenteraadslid Frans De Cock (Open Vld) is zeker voorstander van de plannen, maar niet van de onteigeningsplannen die daaraan gekoppeld werden. "Dergelijke procedures nemen te veel tijd in beslag", zegt hij. "Voetbalclub KFC Heultje kan zo lang niet wachten."

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Roger Vrindts (CD&V) moeten de onteigeningsplannen niet noodzakelijk worden uitgevoerd. "We hebben ze aan de ruimtelijke uitvoeringsplannen gekoppeld om een stok achter de deur te hebben", verdedigt hij zich. "Als achteraf zou blijken dat we toch tot onteigening moeten overgaan dan zouden de plannen pas echt vertraging oplopen. Nu kunnen we ze gebruiken als blijkt dat het nodig is."

De offertes van kandidaat-ontwerpers zullen beoordeeld worden aan de hand van de voorgestelde methodologie, de kostprijs, de voorgestelde uitvoeringstermijn en het voorstel van communicatie en inspraak.

DaBe
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio