Kunst van moeder en dochter vult Cachet de Cire

Print
Turnhout - Het Turnhoutse kunsthuis Cachet de Cire presenteert tot 29 april de kleurrijke schilderijen van Ann Wattiez en porselein van haar dochter Lize.
BR>
De West-Vlaamse kunstenares Ann Wattiez volgde schilder- en monumentale kunst aan de stedelijke academie van Kortrijk. Zij heeft talrijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland op haar actief.

"Vooral bloemen inspireren mij", vertelt ze. "Ik ben een natuurmens. Ik ga veel op reis naar verre landen, waar licht en zon de bloemenpracht extra benadrukken. Rijke vegetatie, wijdse landschappen en flora boeien mij."

Met haar complementaire schilderwijze en een grillig lijnenspel geeft ze met felle kleurtonen een extra stralingskracht aan de bloemen. Het coloriet gaat samen met kleurenwisselingen van de seizoenen.

"Bloemen doen mij wegdromen, ze laten me denken aan de dingen die kleur in het leven brengen", vervolgt Ann.

Dochter Lize studeert nog aan de academie van Kortrijk en specialiseert zich in keramiek. Porseleinen ringvormen verwijzen naar een gebruik van een Indische stam, waar het aantal armbanden in klei de leeftijd aanduidt.

"Ik ben mijn eigen stijl nog aan het zoeken via verschillende technieken. Ik houd van sobere vormen en afwerking", zegt ze.

De tentoonstelling loopt tot 29 april in Cachet de Cire op de Grote Markt in Turnhout. De expo is open op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30u tot 23u, op dinsdag van 11u tot 15u, zondag van 12u tot 21u en op paasmaandag van 15u tot 21u.

FDC
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio