Truckers van Lierse firma bedreigd met pistool

Print
Lier - Vrachtwagenbestuurder Eddy Andries, die voor een Lierse firma rijdt, beleefde maandagmiddag met zijn gezin hachelijke momenten in de Antwerpse haven. Een ongeduldige collega-chauffeur bedreigde hen met een wapen tijdens het aanschuiven op de loskade.
BR>
Eddy, zijn vrouw Ingrid en hun negenjarig dochtertje stonden braafjes aan te schuiven om een container op een schip te laten laden. Een andere chauffeur probeerde zich tussen Eddy en zijn collega's van de Lierse transportfirma Centispeed te wurmen. De Herentalsenaar wees de ongeduldige bestuurder erop dat hij achteraan moest aanschuiven. Daarop haalde die laatste een revolver boven waarmee hij Andries bedreigde. "Dat was schrikken", verzekert echtgenote Ingrid, die zich met haar dochter in de vrachtwagencabine verschanste.

"Onze dochter was doodsbang en riep papa, papa! Ik belde naar de baas van mijn man en die alarmeerde de havenpolitie. Toen de belager doorhad dat de politie verwittigd was, verstopte hij zijn wapen in zijn vrachtwagen. Hij ontkende dat hij gewapend was. Maar de politie vond de revolver snel. De man werd opgepakt", vertelt ze.

Pas getrouwd

"Het waren spannende momenten, zeg dat wel. Ik was echt even bang dat ik mijn man zou moeten afgeven. We zijn pas in december getrouwd, moet je weten. Maar het voorval zal me niet beletten om in de toekomst nog mee te rijden. Of mijn dochter nog mee wil, is nog maar de vraag", aldus Ingrid.

BaLa

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio